Eurovision 2019 riscă să fie anulat, în urma atacurilor cu rachete recente în Israel

Concursul Eurovision 2019, care este programat la Tel Aviv, în perioada 14 - 18 mai, ar putea fi anulat după atacurile cu rachete recente din Israel şi pe fondul problemelor legate de securitate, potrivit armenpress.am.

705 afișări
Imaginea articolului Eurovision 2019 riscă să fie anulat, în urma atacurilor cu rachete recente în Israel

Eurovision 2019 riscă să fie anulat, în urma atacurilor cu rachete recente în Israel

Luni, o rachetă lansată din Fâşia Gaza a lovit o casă din Mishmeret, în centrul Israelului, rănind şapte civili, inclusiv copii. Aceasta a fost a doua oară în mai puţin de două săptămâni când au fost lansate rachete spre centrul Israelului. Iar, având în vedere că mai sunt mai puţin de 50 de zile până la debutul concursului, starea de îngrijorare creşte.

Potrivit The Jerusalem Post, reprezentanţii European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului muzical, monitorizează evenimentele, dar nu au planuri concrete privind anularea sau amânarea evenimentului.

EBU a transmis un comunicat potrivit căruia participanţi la Eurovision din Norvegia, Muntenegru şi Marea Britanie au ajuns deja în Israel luni.

"Securitatea şi siguranţa sunt întotdeauna de maximă importanţă pentru EBU", se arată în comunicat. Reprezentanţii EBU mai menţionează că lucrează cu autorităţile israeliene pentru a se pregăti cum trebuie de concurs şi a lua toate măsurile de siguranţă care se impun.

Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa "Toy".

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici