Evacuarea romilor de sub podurile din Geneva, detaliată de presa elveţiană

Presa elveţiană prezintă detaliat, în ediţia electronică, operaţiunea de evacuare a romilor români instalaţi sub podurile din Geneva, începută vineri de autorităţi în cadrul unei campanii de combatere a cerşetoriei.

3 afișări
Imaginea articolului Evacuarea romilor de sub podurile din Geneva, detaliată de presa elveţiană

Evacuarea romilor de sub podurile din Geneva, detaliată de presa elveţiană

Autorităţile din Geneva au evacuat vineri dimineaţă, în jurul orei locale 07.00, primii 17 romi români de pe pasarela Vernet, marcând astfel începutul campaniei împotriva cerşetoriei, devăluită marţi de autorităţi, relatează cotidianul Tribune de Geneve, în pagina electronică de sâmbătă.

Operaţiunea s-a desfăşurat în prezenţa jandarmilor, însoţiţi de agenţi de securitate muncipali, angajaţi ai departamentului pentru drumuri, servicii sociale şi reprezentanţi ai asociaţiilor pentru drepturile omului. "Adăugând şi jurnaliştii, erau de trei ori mai multe persoane care asistau la operaţiune decât ţigani de evacuat", comentează publicaţia elveţiană.

Operaţiunea s-a încheiat în decurs de o oră, cu evacuarea a 14 persoane adulte de sub pasarela Vernets şi alte trei de sub podul Acacias. Jandarmii au acţionat cu tact şi au controlat actele de indentitate înainte de a îmbarca romii în autobuzele care îi transportă către centrele sociale. Acestora li se oferă un mic-dejun şi o instruire informală în jurul orei 08.00, despre posibilităţile de cazare în două adăposturi, unde vor putea rămâne cel mult zece nopţi.

Sub titlul "Romii, oglinda lipsei noastre de demnitate", cotidianul elveţian Le Courrier publică în ediţia electronică un articol care denunţă incapacitatea Genevei, acest oraş "pretins internaţional", de a accepta şi gestiona situaţia câtorva zeci de romi "veniţi să ceară milă de la o Europă care i-a uitat total".

"Sunt obişnuiţi să fie alungaţi, s-au resemnat", susţine şi cotidianul Le Matin în ediţia electronică, citând un fotoreporter care urmăreşte de mult timp situaţia acestor romi nomazi, a căror evacuare o prezintă în detaliu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici