Evacuări de urgenţă în Republica Moldova, după ce Prutul a rupt mai multe diguri

Peste 1.500 de locuitori din satul Cotul Morii urmează să fie evacuaţi de urgenţă miercuri, după ce Prutul a ieşit din matcă pe sectorul din Republica Moldova şi a inundat mai multe case din localitate, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia online.

13 afișări
Imaginea articolului Evacuări de urgenţă în Republica Moldova, după ce Prutul a rupt mai multe diguri

Evacuări de urgenţă în Republica Moldova, după ce Prutul a rupt mai multe diguri (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Reprezentanţii primăriei din Cotul Morii au afirmat că bătrânii au fost evacuaţi încă de marţi seara, fiind transportaţi la centrul medical al unui sat din apropiere.

Potrivit Interlic, premierul Vlad Filat a decis să amâne şedinţa de guvern de miercuri şi să convoace o reuniune a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, după ce digurile de protecţie ridicate în mai multe zone din lunca Prutului au cedat.

Un contingent de militari a fost detaşat miercuri dimineaţă pentru evacuarea locuitorilor din Cotul Morii şi Nemţeni, unde operaţiunile au început miercuri dimineaţă. La Nemţeni, armata evacuează populaţia după ce Prutul a inundat cel puţin 150 de locuinţe, în timp ce un alt contingent acţionează în satul Măcăreşti, unde apele ameninţă circa 100 de locuinţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici