Evadare de proporţii dintr-o închisoare din nordul Mexicului

Un grup de bărbaţi înarmaţi, îmbrăcaţi în uniforme ale poliţiei mexicane, a pătruns sâmbătă într-o închisoare din nordul Mexicului, eliberând peste 50 de deţinuţi, bănuiţi că ar fi traficanţi de droguri cu legături cu influentul cartel al Golfului, relatează New York Times, în ediţia electronică.

62 afișări
Imaginea articolului Evadare de proporţii dintr-o închisoare din nordul Mexicului

Evadare de proporţii dintr-o închisoare din nordul Mexicului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Evadarea de proporţii, petrecută în jurul orei 5 dimineaţa, reprezintă o lovitură pentru administraţia preşedintelui Felipe Calderon, care a anunţat arestarea a mii de traficanţi de droguri în ultimii doi ani, ca dovadă a faptului că grupurile de crimă organizată se află în defensivă.

Bărbaţii purtând uniforme de poliţie au ajuns la penitenciarul din Cieneguillas cu 15 maşini ale forţelor de ordine şi un elicopter, afirmând că efectuează un transfer autorizat de deţinuţi. După ce i-au neutralizat pe gardieni, ei au plecat cu 53 dintre cei 1.500 de deţinuţi, în urma unei operaţiuni care a durat doar câteva minute.

Guvernatorul din Zacatecas, Amalia Garcia Medina, a declarat că există indicii potrivit cărora gardienii - care au fost reţinuţi pentru anchetă - ar fi fost complici ai atacatorilor.

Conform CNN, la operaţiune au participat circa 20 de persoane înarmate, iar în cursul evadării nu a fost tras nici un foc de armă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici