Nava Ever Given părăseşte Canalul Suez după acordul de despăgubire cu Egiptul

  • Nava gigant, cu o capacitate de 200.000 de tone, a fost găsită blocată pe 23 martie, după ce a deviat de la curs din cauza unei furtuni de nisip.
  • Acordul de despăgubire a fost anunţat duminică de autorităţile egiptene, care însă nu au dezvăluit suma asupra căreia au convenit cele două părţi după câteva săptămâni de negocieri.
1103 afișări
Imaginea articolului Nava Ever Given părăseşte Canalul Suez după acordul de despăgubire cu Egiptul
Nava-container Ever Given, care a blocat Canalul Suez timp de şase zile înainte de a fi sechestrată de autorităţile din Egipt timp de aproximativ 100 de zile, a ridicat miercuri ancora, în jurul orei 11.30 (ora Egiptului), aşa cum se prevede într-un acord de compensare cu proprietarul japonez şi asiguratorul, notează Le Figaro.
 
Nava gigant, cu o capacitate de 200.000 de tone a fost găsită blocată peste căile navigabile pe 23 martie, după ce a deviat de la curs din cauza unei furtuni de nisip.şi perturbând grav comerţul maritim global, cea mai afectat ţară fiind Egiptul.
 
Ancorată în marele lac Amer, în mijlocul Canalului Suez, de la reluarea traficului maritim pe 29 martie, Ever Given a început să se deplaseze spre nord pentru a ajunge în Marea Mediterană cu încărcătura sa. 
 
Acordul de despăgubire a fost anunţat duminică de autorităţile egiptene, care însă nu au dezvăluit suma asupra căreia au convenit cele două părţi după câteva săptămâni de negocieri. 
 
Potrivit Autorităţii Canalului Suez (SCA) Egiptul a pierdut între 12 şi 15 milioane de dolari pe zi. În plus, un angajat SCA a murit în timpul operaţiunilor de elibnerare a navei, au precizat autorităţile egiptene. De asemenea, un total de 422 de nave încărcate cu 26 de milioane de tone de marfă au fost blocate. Potrivit asigurătorului Allianz, pierderile au ajuns la şase până la zece miliarde de dolari pe zi pentru comerţul maritim global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici