Execuţia unui condamnat, amânată după mai multe încercări ratate

Un condamnat la moarte care urma să fie ucis cu injecţia letală a fost nevoit să încerce să-şi introducă singur acele în braţe, după ce, mai bine de două ore, angajaţii care ar fi trebuit să se ocupe de asta nu au reuşit să-i găsească venele, pentru a îndeplini sentinţa, relatează The Independent.

264 afișări
Imaginea articolului Execuţia unui condamnat, amânată după mai multe încercări ratate

Execuţia unui condamnat, amânată după mai multe încercări ratate (Montaj foto)

Romell Broom a fost văzut suspinând în timp ce angajaţii de la Southern Ohio Correctional Facility, SUA, care ar fi trebuit să ducă la îndeplinire sentinţa, ratau una după alta tentativele de a-i înfige în vene cele patru tuburi prin care cele trei substanţe letale care provoacă moartea ajung în sânge.

Până la urmă, după două ore şi jumătate de la momentul la care Broom intrase în "camera morţii", guvernatorul de Ohio, Ted Strickland, a decis amânarea cu o săptămână a executării pedepsei capitale.

Execuţia lui Broom era programată iniţial la ora 10.00, însă întârzierile determinate de mai mulţi factori au făcut ca procedura să înceapă la ora 14.00. Două ore şi jumătate mai târziu, la 16.30, guvernatorul a semnat decretul de amânare a execuţiei.

Strickland a dat ordinul de amânare după ce avocatul condamnatului, Tim Sweeney, a transmis judecătorului Thomas Moyer de la Curtea Supremă din Ohio o notă prin care aprecia că prelungirea procedurii ar încălca legile statului, care stipulează că injecţia letală trebuie să fie o metodă "rapidă şi nedureroasă".

"Orice alte încercări de a duce la îndeplinire în această zi sentinţa în cazul domnului Broom ar fi o pedeapsă cruntă şi neobişnuită", a scris avocatul.

Directorul închisorii, Terry Collins, a declarat că execuţia ratată nu l-a făcut în niciun fel să se îndoiască de injecţia letală.

Broom, în vârstă de 53 de ani, fusese condamnat la moarte după ce a violat şi ucis o fată de 14 ani, Tryna Middleton, pe care a răpit-o, ameninţând-o cu un cuţit, în anul 1984.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici