Exerciţiu militar sud-coreean în apropierea frontierei Coreei de Nord

Mii de militari sud-coreeni susţinuţi de elicoptere de luptă au participat luni la noi manevre militare, în contextul situaţiei tensionate cu vecinii nord-coreeni. Este vorba de cel mai amplu exerciţiu de acest gen după escaladarea tensiunilor provocată de scufundarea unei nave militare sud-coreene în martie, un incident atribuit Coreei de Nord.

17 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu militar sud-coreean în apropierea frontierei Coreei de Nord

Exerciţiu militar sud-coreean în apropierea frontierei Coreei de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La 27 mai, Forţele Navale sud-coreene organizaseră un exerciţiu militar antisubmarin.

Această nouă demonstraţie de forţă simulând un atac nord-coreean şi implicând aproximativ 50 de tancuri şi vehicule blindate a avut loc în regiunea Hwacheon, situată în apropierea frontierei nord-coreene.

Potrivit concluziilor unei anchete internaţionale, scufundarea navei Cheonan, o corvetă de 1.200 de tone, a fost provocată de o torpilă lansată de un submarin nord-coreean, incident soldat cu moartea a 46 de marinari sud-coreeni.

Phenianul a negat că ar avea vreo responsabilitate în acest incident, unul dintre cele mai grave după semnarea armistiţiului din 1953.

În cursul vizitei efectuate la Seul săptămâna trecută, secretarul de Stat american Hillary Clinton a declarat că membrii comunităţii internaţionale trebuie să riposteze faţă de scufundarea corvetei.

Duminică, premierul Chinei, Wen Jiabao, a declarat că este imperios necesar să fie evitate confruntările şi să se diminueze tensiunile între cele două Corei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici