Exit-poll: Dorin Chirtoacă obţine 52,7 la sută din voturi la alegerile pentru Primăria Chişinău

Liberalul Dorin Chirtoacă a obţinut 52,7 la sută din voturi la alegerile pentru Primăria Chişinăului, în timp ce principalul său contracandidat, comunistul Igor Dodon, a câştigat 41 la sută din voturi, potrivit unui exit-poll dat publicităţii de postul de televiziune Publika.

551 afișări
Imaginea articolului Exit-poll: Dorin Chirtoacă obţine 52,7 la sută din voturi la alegerile pentru Primăria Chişinău

Exit-poll: Dorin Chirtoacă obţine 52,7 la sută din voturi la alegerile pentru Primăria Chişinău (Imagine: Mediafax Foto)

Liberalul Dorin Chirtoacă a obţinut 52,7 la sută din voturi la alegerile pentru Primăria Chişinăului, în timp ce principalul său contracandidat, comunistul Igor Dodon, a câştigat 41 la sută din voturi, potrivit unui exit-poll dat publicităţii de postul de televiziune Publika.

Potrivit rezultatelor sondajului la ieşirea de la urne, primarul în exerciţiu al capitalei moldovene ar putea obţine un nou mandat din primul tur de scrutin.

Conform exit-poll-ului, pe locul al treilea s-a clasat Valentina Buliga (Partidul Democrat din Moldova), cu 2,3 la sută din voturi, urmată de candidatul independent Mihai Godea, cu 1 la sută, Sergiu Coropceanu (Partidul Popular Creştin Democrat), cu 0,4 la sută.

Acelaşi sondaj arată că Partidul Comuniştilor a obţinut 40,3 la sută din voturile pentru Consiliul municipal, urmat de Partidul Liberal, cu 37,7 la sută şi Partidul Liberal Democrat, cu 15,4 la sută.

Sondajul la ieşirea de la urne a fost realizat de Centrul de investigaţii sociologice CBS-AXA, Institutul de Politici Publice (IPP şi Institutul European de studii politice din Moldova (IESPM), la comanda postului de televiziune Publika TV. Exit-poll-ul a fost realizat pe un eşantion de 6.000 - 8.000 de persoane, la 55 de secţii de votare din municipiul Chişinău şi are o marjă de eroare de plus/minus 2 la sută.

Alegătorii moldoveni au votat duminică în alegeri locale, principala miză fiind Primăria şi Consiliul general al municipiului Chişinău.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici