Expert: Ucraina „câştigă" războiul împotriva Rusiei, pe teren şi internaţional

Ucraina câştigă războiul din ţara sa, potrivit unui expert în zona Europa de Est şi Rusia.

6683 afișări
Imaginea articolului Expert: Ucraina „câştigă" războiul împotriva Rusiei, pe teren şi internaţional

Mark Voyger, de la Programul transatlantic de apărare şi securitate de la Centrul pentru analiză europeană, a declarat pentru Sky News că „Ucraina câştigă războiul pe teren, din punct de vedere tactic, operaţional, internaţional, strategic”.

„Voi spune că din punct de vedere informaţional, războiul informaţional este cu siguranţă critic. Din păcate, ştiţi, Putin este încă la putere şi câştigă războiul acasă. El recreează încet, dar sigur, sistemul sovietic - un sistem totalitar care interzice orice disidenţă şi înăbuşă accesul la informaţii libere.... Aşadar, pe plan internaţional, Ucraina câştigă. Pe plan intern, Rusia câştigă, până în momentul în care vom reuşi să pătrundem prin acest zid gros de minciuni şi propagandă şi să convingem poporul rus că el este rău chiar şi pentru ruşi", a explicat Mark Voyger.

El a mai spus că NATO ar trebui să patruleze în Marea Neagră.

„Marea Neagră este acum transformată într-un lac rusesc, aşa cum a fost Marea Azov, iar Marea Neagră este de fapt împărţită de mai mulţi membri NATO: România, Bulgaria, Turcia. Aşa că aş spune că, în cele din urmă, trebuie să facem acest lucru. Dacă nu există o zonă de interdicţie aeriană, dacă ne simţim reticenţi în a o impune, putem face ceva în legătură cu o zonă de interdicţie a navigaţiei, dacă vreţi, în Marea Neagră, pentru că Rusia a vizat navigaţia internaţională" , a precizat expertul de la Centrul pentru analiză europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
expert,
război,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici