Experţi americani vor evalua facilităţile militare folosite de armata SUA în România

Experţi în construirea şi administrarea facilităţilor armatei americane în Europa, vor vizita anul acesta România, pentru a oferi consultanţă în privinţa modernizării bazelor utilizate de trupele americane în timpul antrenamentelor de vară, relatează Stars and Stripes în ediţia electronică.

29 afișări
Imaginea articolului Experţi americani vor evalua facilităţile militare folosite de armata SUA în România

Experţi americani vor evalua facilităţile militare folosite de armata SUA în România (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Guvernul român ne-a cerut să mergem acolo şi să evaluăm zonele de antrenament", a declarat Stephen Kennedy, manager al Range and Training Land Program desfăşurat de forţele americane staţionate în Europa, care intenţionează să viziteze România înaintea transferării, în vară, a operaţiunii Joint Task Force East în estul Europei.

"Este doar pentru a le oferi consultanţă şi asistenţă în modernizarea şi îmbunătăţirea strategiilor în viitor", a adăugat Kennedy, fără a oferi detalii în acest sens, fiind considerate confidenţiale, dar a precizat că terenurile de antrenament din est sunt mai potrivite pentru batalioane numeroase, în timp ce aramata americană se axează mai mult pe plutoane, grupe şi indivizi.

În ultimii ani, trupele americane s-au antrenat în România în regiunea Babadag, pe un teren nisipos şi în Bulgaria, în regiunea munţilor Novo Selo, iar aceste antrenamente sunt menite să îmbunătăţească performanţele armatei naţionale române pentru nevoile sale specifice şi nu pentru nevoile trupelor americane, a explicat oficialul.

Cu toate acestea românii sunt interesaţi cam de aceleaşi lucruri pentru care se pregătesc americanii, precum operaţiuni de luptă urbană, a explicat acesta

Ministerul român al Apărării, care a participat în cursul săptămânii, împreună cu alţi circa 130 de experţi americani, britanici, cehi, norvegieni, italieni şi germani, la cel de al şaptelea Sustainable Range Program Workshop la Amberg, nu a comentat aceste informaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici