Experţi: Este posibil ca FDA să fi fost „forţată” să autorizeze folosirea plasmei pentru tratarea COVID-19

Casa Albă ar fi putut forţa Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) să emită autorizaţia de urgenţă pentru utilizarea plasmei sanguine de la supravieţuitorii de COVID-19 ca tratament pentru noi pacienţi, a declarat duminică un expert în vaccinuri, citat de CNN.

1956 afișări
Imaginea articolului Experţi: Este posibil ca FDA să fi fost „forţată” să autorizeze folosirea plasmei pentru tratarea COVID-19

Experţi: Este posibil ca FDA să fi fost „forţată” să autorizeze folosirea plasmei pentru tratarea COVID-19

„Cred că ceea ce se întâmplă aici este o formă de bullying, cel puţin la cel mai înalt nivel al FDA şi sunt sigur că există oameni la FDA, care sunt la fel de supăraţi ca şi mine”, a spus dr. Paul Offit, directorul Centrului de Educaţie pentru vaccinuri de la Spitalul de Copii din Philadelphia.

O grăbire a lucrurilor este bine venită, declarat Offit pentru CNN, dar este de datoria FDA să ţină produsele la un standard de siguranţă şi eficacitate. Expertul a spus că este îngrijorat de faptul că FDA, la fel ca şi alte agenţii bazate pe ştiinţă, „sunt forţate să facă ceea ce vrea Donald Trump şi cred că este un joc periculos pe care îl fac”.

Efectele secundare potenţiale ale plasmei nu sunt cunoscute, a spus Offit. El a adăugat, totuşi, că este probabil un produs sigur, dar „până când ceva nu a fost demonstrat clar că funcţionează, nu ar trebui să-l punem pe listă”.

În motivarea decizie de a emite autorizaţia de urgenţă, FDA a invocat un studiu care nu a fost revizuit de la egal la egal.

Drept răspuns la acuzaţiile aduse de Offit, comisarul american pentru administrare a alimentelor şi a medicamentelor, Dr. Stephen Hahn, a declarat că organizaţia sa ia decizii „doar pe baza datelor”, negând că a fost presat de Casa Albă să emită o autorizaţie de utilizare de urgenţă (EUA) pentru plasmă convalescentă.

„Am depus un jurământ ca medic acum 35 de ani pentru a nu face rău. Mă bucur de asta în fiecare zi ", a spus Hahn într-o declaraţie pentru CNN. „Nu mi s-a cerut niciodată să iau nicio decizie la FDA, bazată pe politică. Deciziile pe care le iau oamenii de ştiinţă de la FDA sunt luate doar pe baza datelor".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici