- Home
- Externe
- BRUXELLES, (07.02.2018, 19:59)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Experţi: Europa nu este imună în faţa riscurilor unui conflict atomic/ Probabilitatea este mai mare decât în timpul Războiul Rece
Europa nu este imună în faţa riscurilor unui conflict nuclear, probabilitatea unui scenariu de acest fel fiind mai mare decât în timpul Războiul Rece, avertizează Campania Internaţională pentru Eliminarea Armelor Atomice, organizaţie care a primit Premiul Nobel pentru Pace.
5103 afișări

Experţi: Europa nu este imună în faţa riscurilor unui conflict atomic
Probabilitatea unui război nuclear este mai mare decât era în timpul Războiului Rece, iar, dacă nu vor fi eliminate armele atomice, problema se pune când, nu dacă sunt folosite arme nucleare, fie intenţionat, fie accidental", a declarat miercuri în Parlamentul European, Beatrice Fihn, directorul Campaniei Internaţionale pentru Eliminarea Atomice, informează publicaţia EUObserver.
Printre riscurile actuale privind un conflict nuclear se numără criza dintre Administraţia Donald Trump şi regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum să devii miliardar. „Calea visatorului”, cea mai ușoară modalitate de a te îmbogăți, dar și cea mai grea
-
Războiul din Ucraina, ziua 131. Continuă bombardamentele masive / Banca Europeană de Investiţii vrea să strângă 100 de miliarde de euro / Victorie rusească în Luhansk / După săptămâni de lupte şi pierderi masive, ruşii deţin controlul total asupra regiunii / Putin îşi trimite soldaţii la odihnă şi premiază generali
-
Un lider mondial a indicat Dunărea ca soluţie pentru transportul de grâu din Ucraina
-
Armata israeliană efectuează exerciţii de transport aerian în România
Ministrul german de Externe în exerciţiu, Sigmar Gabriel, a avertizat că Europa este expusă riscurilor din cauza "relansării cursei înarmării nucleare".
"Semnele că Rusia se reînarmează, nu doar convenţional, ci şi nuclear, sunt evidente. Europa trebuie să lanseze iniţiative pentru controlul armamentului", a spus Sigmar Gabriel.
Administraţia Donald Trump a pledat recent pentru măsuri strategice de disuasiune, acuzând Rusia că dezvoltă arsenalul atomic, încercând să producă inclusiv o torpilă subacvatică, intercontinentală, autonomă şi invizibilă pe radare, care poate transporta ogive termonucleare. "Rusia consideră Statele Unite şi Organizaţia Tratatului Nord-Atlantic (NATO) drept principalele ameninţări la adresa actualelor sale ambiţii geopolitice", a anunţat Departamenul american al Apărării în raportul intitulat "Evaluare a Situaţiei Nucleare".
"Agenţia americană pentru Informaţii Militare (DIA) estimează că Rusia deţine în prezent un arsenal de 2.000 de bombe nucleare nonstrategice, inclusiv rachete cu rază scurtă de acţiune, bombe neghidate şi dispozitive antinavale care pot fi lansate de bombardiere cu autonomie medie. De asemenea, DIA estimează că Rusia are dispozitive nucleare antinavale, rachete antisubmarin şi torpile", precizează raportul. Speciali












Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.


CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe