Explozie de proporţii lângă Teheran. Primele date arată că ar fi un atac asupra unei baze militare sau un centru de cercetare nucleară

Mai multe filmuleţe postate pe reţelele de socializare arată o explozie de proporţii în apropiere de Teheran. Primele informaţii sugerează că ar fi vorba de un atac asupra unei baze militare, a unui centru de cercetare sau a unei centrale electrice, scrie RT.

4303 afișări
Imaginea articolului Explozie de proporţii lângă Teheran. Primele date arată că ar fi un atac asupra unei baze militare sau un centru de cercetare nucleară

Explozie de proporţii lângă Teheran. Primele date arată că ar fi un atac asupra unei baze militare sau un centru de cercetare nucleară

Primele date spuneau că explozia s-a produs la o centrală din Sarkh Hasar, situată la est de Teheran şi că explozii similare au avut loc la Shiraz, în sudul Iranului, ceea ce dus la speculaţii privind un atac cibernetic.

Alte informaţii, asociate cu Corpul Gărzii Revoluţionare Islamice, spuneau că este vorba de un atac asupra unui depozit de muniţii din Paradis.

Jurnalistul New York Times, Farnaz Fassihi, a scris că a primit informaţii că ar fi vorba de un atac comis asupra unei baze militare de la Parchin, „Iranul a desfăşurat activităţi nucleare”.

Explozia s-a produs jurul orei locale 2 dimineaţa, la doar o jumătate de oră după ce secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a anunţat pe Twitter noile sancţiuni americane împotriva Iranului.

Alte informaţii spun că explozia a avut loc la Khojir, nu la Parchin, şi că a fost vizată o instalaţie de producţie şi testare a rachetelor.

Televiziunea iraniană de stat a anunţat doar că autorităţile „investigau o lumină puternică” din apropiere de Teheran.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici