Explozie în Pakistan, cu o zi înainte de alegeri: Cel puţin patru morţi şi 15 răniţi

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 15 rănite, într-o explozie într-o piaţă, în zone tribale, vineri, cu o zi îaninte de desfăşurarea unor alegeri generale cruciale, au anunţat surse din domeniul serviciilor de securitate.

108 afișări
Imaginea articolului Explozie în Pakistan, cu o zi înainte de alegeri: Cel puţin patru morţi şi 15 răniţi

Explozie în Pakistan, cu o zi înainte de alegeri: Cel puţin patru morţi şi 15 răniţi (Imagine: Arhiva Mediafax foto)

Bomba a explodat într-un bazar de la Miranshah, principalul oraş din Waziristanul de Nord, un district tribal situat în apropiere de Afganistan şi considerat un sanctuar al insurgenţilor talibani şi altor grupări ce au legături cu Al-Qaida, au precizat sursele citate.

Bomba a fost ascunsă pe o motocicletă staţionată într-o piaţă, în apropiere de birouri ale unor candidaţi locali la alegerile legislative de sâmbătă, primele în istoria Pakistanului care se desfăşoară după ce un Guvern civil şi-a încheiat mandatul de cinci ani.

Cel puţin 117 persoane au fost ucise în atacuri legate de campania electorală. Majoritatea atacurilor au fost comise de către talibani rebeli din cadrul TTP, o mişcare ce se opune organizării acestor alegeri legislative pe care nu le consideră "islamice".

Potrivit unui comandant al insurgenţilor care a solicitat protecţia anonimatului, liderul talibanilor pakistanezi din cadrul TTP, Hakimullah Mehsud, a ordonat atentate sinucigaşe în ziua scrutinului. Explozia de la Miranshah nu a fost revendicată până vineri înainte de prânz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici