EXPLOZIE la ambasada SUA din Ankara: Două persoane au fost ucise şi mai multe rănite

O explozie s-a produs vineri în faţa ambasadei Statelor Unite la Ankara, două persoane fiind ucise şi mai multe rănite, a anunţat postul de televiziune NTV, care evocă posibilitatea unui atentat sinucigaş, relatează AFP.

1022 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE la ambasada SUA din Ankara:  Două persoane au fost ucise şi mai multe rănite

EXPLOZIE la ambasada SUA din Ankara

Deflagraţia s-a produs la ora 11.00 GMT în faţa unei intrări secundare a ambasadei, cea utilizată de solicitanţii de vize, potrivit unei jurnaliste AFP.

Doi membri ai personalului de securitate au murit în explozie, iar o femeie a fost grav rănită, potrivit NTV, care anunţă că mai multe alte persoane au fost rănite.

Agenţia de presă Anatolia a anunţat un mort.

Postul NTV a evocat posibilitatea unui atentat sinucigaş cu bombă, dar această ipoteză nu a fost confirmată de surse oficiale.

Explozia nu a cauzat pagube în interiorul complexului ambasadei, a adăugat postul de televiziune.

Numeroase vehicule de pompieri şi ambulanţe au fost trimise la faţa locului, unde a venit şi şeful poliţiei turce Mehmet Kiliçlar.

Această explozie intervine în contextul în care Statele Unite, Germania şi Olanda tocmai instalează pe teritoriul turc, în cadrul NATO, baterii de rachete sol-aer de tip Patriot, menite să protejeze Turcia de eventuale atacuri siriene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici