Explozie la o bază navală braziliană din Antarctica. Două persoane au fost date dispărute, iar o alta a fost rănită

Două persoane au fost date dispărute, iar altă persoană a fost rănită sâmbătă, în urma unei explozii provocate de un incendiu la o bază navală braziliană din Antarctica, au anunţat surse militare.

280 afișări
Imaginea articolului Explozie la o bază navală braziliană din Antarctica. Două persoane au fost date dispărute, iar o alta a fost rănită

Explozie la o bază navală braziliană din Antarctica. Două persoane au fost date dispărute, iar o alta a fost rănită (Imagine: Arhiva Mediafxax foto/AFP)

Accidentul a condus la evacuarea a aproximativ 40 de cercetători.

Potrivit Marinei braziliene, incendiul a izbucnit în localul generatoarelor electrice ale bazei Comandante Ferraz, situată pe Insula King George, aproape de vârful Peninsulei Antarcticii.

Militarul rănit, a cărui stare este stabilă, a primit iniţial îngrijiri la baza poloneză, fiind transferat ulterior la baza chiliană Eduardo Frei, au anunţat Forţele navale braziliene într-un comunicat.

Personalul Forţelor navale braziliene depunea eforturi pentru controlarea incendiului.

Aproximativ 30 de cercetători, un alipinist şi un reprezentant al Ministerului brazilian al Mediului, prezenţi în instalaţie în momentul accidentului, au fost evacuaţi pe teritoriul chilian, potrivit Marinei braziliene.

Forţele aeriene din Chile au precizat, la rândul lor, că 48 de brazilieni şi doi spanioli au fost evacuaţi cu elicopterul către oraşul chilian Punta Arenas, situat la aproximativ 3.090 de kilometri sud de Santiago.

"Potrivit informaţiilor de care dispunem, baza ar fi fost distrusă complet", a declarat ministrul chilian al Apărării Andrés Allamand pentru CNN Chile. El a adăugat că în total 45 de persoane au fost evacuate din baza braziliană.

Allamand a precizat că cele două persoane date dispărute erau "probabil decedate" şi că baza chiliană a oferit îngrijiri unui rănit, în timp ce alte aprozimativ zece persoane primeau îngrijiri medicale la baza Frei.

În plus, nava braziliană de cercetări polare Almirante Maximiano a părăsit Punta Arenas îndreptându-se către locul accidentului.

Baza Comandante Ferraz efectuează cercetări ştiinţifice asupra ecosistemelor marine, mai ales în zona de coastă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici