Explozie la sediul unui partid de extremă stânga din Germania. Autorităţile suspectează un atentat

O explozie a vizat o filială a partidului Die Linke (socialist), în orăşelul Oberhausen, în vestul Germaniei, iar, conform unor surse, deflagraţia a fost provocată de un dispozitiv artizanal.

265 afișări
Imaginea articolului Explozie la sediul unui partid de extremă stânga din Germania. Autorităţile suspectează un atentat

DIE LINKE, Facebook

Explozia a avut loc în cursul nopţii de luni spre marţi la sediul partidului Die Linke din Oberhausen, în landul german Renania de Nord-Westfalia, informează postul WDR.

Sediul partidului şi mai multe magazine învecinate au suferit avarii grave, dar nu există victime.

Un reprezentant al formaţiunii socialiste Die Linke a declarat că este vorba de un "atac cu bombă", iar surse citate de postul Radio Oberhausen şi de agenţia DPA au confirmat depistarea fragmentelor unui dispozitiv exploziv artizanal.

"Investigăm toate ipotezele", a declarat la nivel oficial un purtător de cuvânt al poliţiei din Essen, citat de publicaţia Der Spiegel.

"Dacă se va confirma că explozia de la sediul partidului Die Linke este rezultatul unui act criminal, atacul trebuie condamnat cu cea mai mare fermitate", a declarat primarul orăşelului Oberhausen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici