Explozie puternică la o bază militară situată la est de Tripoli

O explozie puternică s-a produs miercuri seara la o bază a Forţelor terestre libiene, la 32 de kilometri est de Tripoli, au declarat martori citaţi de AFP.

40 afișări
Imaginea articolului Explozie puternică la o bază militară situată la est de Tripoli

Explozie puternică la o bază militară situată la est de Tripoli (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După explozie, martorii au văzut flăcări la baza militară, situată în regiunea Tajura, la 32 de kilometri est de capitală.

Această bază a fost deja vizată sâmbătă, în prima zi a atacurilor coaliţiei internaţionale împotriva unor obiective militare ale colonelului Muammar Kadhafi.

Televiziunea de stat a prezentat ulterior, pe o bandă de pe ecran, declaraţia unei surse militare, potrivit căreia "bombardamente ale colonialiştilor cruciaţi au lovit ţinte civile şi militare la Tajura".

La scurt timp, agenţia oficială Jana a relatat că regiunea Tajura, unde se situează cele mai importante baze militare ale regimului de la Tripoli, a fost ţinta raidurilor coaliţiei pentru "a doua oară în această noapte".

Între timp, tiruri ale apărării antiaeriene au fost auzite miercuri seara în centrul Tripoli, potrivit unui jurnalist al AFP.

Începând de la ora 20.30 GMT (22.30, ora României), tiruri sporadice ale artileriei antiaeriene au fost auzite în centrul capitalei, urme roşii fiind vizibile pe cer. Cu toate acestea, nu au fost semnalate survolări ale capitalei sau atacuri aeriene.

La ora 21.30 GMT (23.30, ora României), tirurile intensive ale apărării antiaeriene au fost reluate, iar zgomote de avioane de vânătoare au fost auzite deasupra oraşului, potrivit jurnaliştilor AFP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici