Aviaţia libiană "nu mai există ca forţă de luptă", declară un general britanic

Aviaţia libiană "nu mai există ca forţă de luptă", după intervenţia coaliţiei internaţionale în Libia, a declarat miercuri un oficial de rang înalt al Forţelor aeriene britanice, Greg Bagwell, citat de presa britanică.

40 afișări
Imaginea articolului Aviaţia libiană "nu mai există ca forţă de luptă", declară un general britanic

Aviaţia libiană "nu mai există ca forţă de luptă", declară un general britanic (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Exercităm o presiune constantă şi implacabilă asupra forţelor armate libiene. În realitate, forţele lor aeriene nu mai există ca forţă de luptă", a explicat acest general britanic, în cursul unei vizite la piloţii Royal Air Force (RAF) de la baza Gioia del Colle, din sudul Italiei.

De la această bază decolează unele dintre aparatele de zbor ale RAF, care participă la operaţiunile coaliţiei din Libia.

Atacurile coaliţiei au "distrus majoritatea forţelor aeriene" ale colonelului Muammar Kadhafi, a continuat el.

Potrivit acestuia, "sistemul de apărare aeriană integrat şi reţelele de comandament şi de control" ale armatei libiene "sunt atât de avariate" încât coaliţia poate "opera în spaţiul aerian libian fără a fi îngrijorată".

"I-am luat ochii şi urechile" colonelului Kadhafi. "Nu ştiu în ce trage, dar nu ne poate atinge", a dat asigurări generalul.

El a subliniat că implementând o zonă de interdicţie aeriană, forţele coaliţiei "supraveghează constant trupele terestre libiene".

"Îi atacăm de fiecare dată când ameninţă sau atacă civili sau centre ale populaţiei", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici