„EXTREM de periculos”. Uraganul Dorian, care urmează să ajungă în Insulele Bahamas, a fost încadrat la categoria 5 | VIDEO

Uraganul Dorian, care urmează să ajungă în Insulele Bahamas cu ploi torenţiale şi vâturi devastatoare, a fost încadrat de către meteorologi la categoria 5, au anunţat duminică autorităţile americane, citate de BBC.

2422 afișări
Imaginea articolului „EXTREM de periculos”. Uraganul Dorian, care urmează să ajungă în Insulele Bahamas, a fost încadrat la categoria 5 | VIDEO

Uraganul Dorian a fost încadrat la categoria 5

Furtuna „extrem de periculoasă” ar urma să ajungă în Insulele Bahamas duminică, au anunţat reprezentanţii Centrului Naţional pentru Uragane (NHC) din Statele Unite.

Locuitorii din Grand Bahama au fost evacuaţi din calea uraganului, iar mai multe aeroporturi de pe insulă au fost închise.

Duminică dimineaţă, uraganul se afla la aproximativ 60 de kilometri de Insula Great Abaco din Bahamas, mişcându-se cu aproximativ 13 kilometri pe oră şi având vânturi de peste 260 de kilometri pe oră.

După ce trece de Insulele Bahamas, uraganul ar urma să se îndrepte spre coasta de est a Statelor Unite, iniţial spre statul american Florida.

„Vreau să vă amintiţi: casele, locuinţele, structurile pot fi înlocuite. Vieţile umane nu”, a declarat Hubert Minnis, prim-ministrul din Bahamas, menţionând că peste 73.000 de persoane sunt în pericol din cauza Uraganului Dorian.

Uraganele, care sunt măsurate de la unu la cinci pe scara Saffir-Simpson, tind să devină mai puternice în momentul în care ajung deasupra apelor calde, cum sunt cele de pe coasta Floridei.

Meteorologii se aşteaptă ca uraganul Dorian să ajungă în partea de est la mijlocul săptămânii viitoare, afectând şi statele americane Georgia şi Carolina de Sud.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgenţă pentru întreg statul şi a făcut apel cetăţenilor să îşi facă rezerve de mâncare, apă şi medicamente pentru cel puţin o săptămână.

„Îndemnăm toţi cetăţenii Floridei să aibă mâncare, medicamente şi apă pentru şapte zile. Este posibil ca acest eveniment să se întindă pe mai multe zile, ceea ce creează în mod evident o serie de probleme”, a declarat Ron DeSantis.

Meteorologii au avertizat că uraganul Dorian ar putea fi cea mai gravă furtună de la uraganul Andrew, încadrat la categoria 5, care a provocat moartea a 65 de persoane şi a distrus 63.000 de case în 1992.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici