Extrema dreaptă, în plină ASCENSIUNE după alegerile europarlamentare: Le Pen, câştigătoare în Franţa/ Salvini: „Popoarele europene cer o Europă diferită”

Partidul eurosceptic Adunarea Naţională, condus de Marine Le Pen, s-a situat pe primul loc în scrutinul europarlamentar din Franţa, depăşind cu 2,3 procente formaţiunea Republica în Mişcare, a preşedintelui Emmanuel Macron, a transmis Ministerul de Interne francez, conform Le Figaro.

2035 afișări
Imaginea articolului Extrema dreaptă, în plină ASCENSIUNE după alegerile europarlamentare: Le Pen, câştigătoare în Franţa/ Salvini: „Popoarele europene cer o Europă diferită”

Extrema dreaptă, în plină ASCENSIUNE după alegerile europarlamentare: Le Pen, câştigătoare în Franţa/ Salvini: „Popoarele europene cer o Europă diferită”

După numărarea a 89% dintre voturi, Partidul Adunarea Naţională a obţinut 24,2 procente, în timp ce partidul Republica în Mişcare se situează pe locul doi, cu 21,9% dintre voturile exprimate.

Poziţia a treia este ocupată de Partidul Europa Ecologică, cu 13,1% dintre voturi

Uniunea Dreptei şi Centrului, condusă de François-Xavier Bellamy, este creditată cu 8,4%.

Conform rezultatelor emise de Parlamentul European, prezenţa la vot în Franţa a fost de 50,97%, cu nouă procente peste nivelul atins în cadrul alegerilor europarlamentare din 2014.

Matteo Salvini vrea pentru Italia un post de comisar european cu atribuţii în domeniul economic

Matteo Salvini, liderul partidului populist Liga, a declarat că formaţiunea sa, clasată pe primul loc în urma alegerilor europarlamentare din Italia, va cere pentru Roma un post de comisar european cu atribuţii în domeniul economic, informează site-ul Politico Europa.

Politicianul a declarat la postul LA7 că partidul său nu are „nume şi prenume" pentru un candidat la funcţia de comisar european din partea Romei.

Dar, „cu siguranţă va cere pentru Italia un comisar care se ocupă cu economia", a completat Salvini, menţionând o sere de potenţiale portofolii, inclusiv "comerţ, industrie, agricultură, competiţie".

De asemenea, Salvini estimează că forţele politice populiste şi naţionaliste vor controla cel puţin 150 de locuri din totalul de 751 de locuri ale Parlamentului European, informează agenţia The Associated Press.

Politicianului italian a mai afirmat că aceste alegeri europarlamentare reprezintă un mesaj puternic către partidele tradiţionale, acela că „popoarele europene cer o Europă diferită”.

Salvini a declarat pentru televiziune de stat RAI că formaţiunea sa, împreună cu Adunarea Naţională a lui Marine Le Pen şi cu Partidul Brexit al lui Nigel Farage, vor controla 90 de locuri, iar alte partide populiste din Grupul Europa Naţiunilor şi a Libertăţii vor adăuga alte aproximativ 60 de locuri.

Politicianul a mai afirmat că nu include în estimarea sa şi alte partide cu viziuni similare, cum ar formaţiunea Fidesz, condusă de premierul ungar Viktor Orban, care face parte din Partidul Popular European.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici