Extremiştii somalezi: Agenţii francezi răpiţi la Mogadiscio vor fi judecaţi conform sharia

Cei doi agenţi francezi răpiţi marţi la Mogadiscio "vor fi judecaţi curând, conform legii coranice", a declarat, sâmbătă, unul dintre liderii extremiştilor islamişti somalezi.

85 afișări
Imaginea articolului Extremiştii somalezi: Agenţii francezi răpiţi la Mogadiscio vor fi judecaţi conform sharia

Extremiştii somalezi: Agenţii francezi răpiţi la Mogadiscio vor fi judecaţi conform sharia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bărbaţii pe care i-am prins ajutau Guvernul apostat (somalez) şi pe spionii acestuia, deci vor fi judecaţi în curând şi pedepsiţi conform sharia. Vor compărea în faţa unui tribunal, pentru spionaj şi pentru că au intrat în Somalia să-i ajute pe duşmanii lui Allah", a spus el.

Cei doi agenţi federali francezi răpiţi marţi dintr-un hotel din Mogadiscio se află în custodia insurgenţilor islamişti care desfăşoară o ofensivă fără precedent pentru înlăturarea Guvernului somalez de tranziţie, care este susţinut de comunitatea internaţională.

Agenţii francezi nu se mai află la Mogadiscio

"Au fost transportaţi în afara capitalei, într-un oraş din apropiere, la Marka sau poate chiar mai departe", a spus sâmbătă, ministrul somalez al Afacerilor Sociale, Mohammed Ali Ibrahim, citat de postul de televiziune France 24

"Cât timp se aflau aici, existau contacte. Intermediarii se aflau în legătură cu shebab (extremiştii islamişti) şi ştiam că sunt sănătoşi. Dar începând din această dimineaţă, au fost îndepărtaţi. Trebuie să ne preocupăm şi să luăm iniţiative ferme", a adăugat Ibrahim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici