Extremistul care ucis-o pe deputata britanică Jo Cox, condamnat la închisoare pe viaţă/ "Nu vrem răzbunare. Simţim pentru acest criminal doar milă"

Extremistul cu tendinţe rasiste Thomas Mair a fost găsit vinovat de justiţia britanică de uciderea deputatei britanice Jo Cox, o crimă comisă în iunie, înaintea referendumului pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE, relatează Sky News.

1774 afișări
Imaginea articolului Extremistul care ucis-o pe deputata britanică Jo Cox, condamnat la închisoare pe viaţă/ "Nu vrem răzbunare. Simţim pentru acest criminal doar milă"

Extremistul care ucis-o pe deputata britanică Jo Cox, găsit vinovat de justiţie

Extremistul cu tendinţe rasiste Thomas Mair a fost găsit vinovat de justiţie de uciderea deputatei britanice Jo Cox, o crimă comisă în iunie, înaintea referendumului pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE.

Thomas Mair a atacat-o pe Jo Cox pe 16 iunie, în Birstall, în comitatul englez West Yorkshire.

Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, susţinătoare a rămânerii Marii Britanii în Uniunea Europeană, a murit după ce a fost împuşcată şi înjunghiată.

Thomas Mair este considerat un extremist favorabil ieşirii Marii Britanii din UE. Jo Cox era căsătorită şi avea doi copii.

Mair, în casa căruia au fost găsite materiale neonaziste, şi-a recunoscut vinovăţia, încercând să justifice crima prin apărarea valorilor naţionale britanice.

Membrii familiei fostei deputate Jo Cox au fost prezenţi la anunţarea verdictului.

"Noi nu vrem răzbunare; simţim pentru acest criminal doar milă, deoarece viaţa lui este lipsită de dragoste, fiind plină de ură", a declarat Brendan Cox, soţul victimei. Brendan Cox a calificat moartea soţiei sale drept un "act terorist".

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici