Fabrica BioNTech de la Marburg a început să producă vaccinul anti COVID-19

  • Vaccinul Pfizer/BioNTech a început să fie produs la Marburg, în Germania
  • Opt milioane de doze de vaccin din Germania vor ajunge pe piaţă, în aprilie
  • Fabrica de la Marburg va produce 750 de milioane de doze de vaccin anual
2157 afișări
Imaginea articolului Fabrica BioNTech de la Marburg a început să producă vaccinul anti COVID-19

FOTO: Profimedia

BioNTech a început producţia de vaccin de la fabrica de la Marburg, din Germania. Primele vaccinuri Pfizer/BioNTech produse în Germania vor fi livrate începând din aprilie. Este vorba despre opt milioane de doze de vaccin. 

Substanţa activă fabricată săptămâna aceasta trebuie purificată, concentrată, amestecată cu lipide şi ambalată în flacoane. Produsul finit trebuie să fie verificat de Agenţia Europeană a Medicamentului înainte de a fi folosit.

Uzina din Marburg va fi cea mai mare fabrică de vaccin pe baza tehnologiei ARN Mesager din Europa, cu o capacitate de producţie de 750 de milioane de doze pe an.

Până acum, Pfizer şi BioNTech au produs vaccin anti-Covid la fabrica de Puurs, din Belgia. Pentru că este nevoie de o retehnologizare a acestei fabrici ca să fie mărită capacitatea de producţie, livrările de vaccin au scăzut către Europa, ceea ce a dus la o criză a imunizării pe întregul continent. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici