Facebook a eliminat peste 100 de conturi, grupuri şi pagini din Rusia folosite pentru dezinformare

Compania online Facebook anunţat, luni, că a eliminat peste 100 de conturi şi pagini din Rusia, utilizate pentru a răspândi dezinformări pe reţelele de socializare, inclusiv Instagram, informează site-ul postului CNBC.

310 afișări
Imaginea articolului Facebook a eliminat peste 100 de conturi, grupuri şi pagini din Rusia folosite pentru dezinformare

Facebook a eliminat peste 100 de conturi şi pagini din Rusia folosite pentru dezinformare

Compania online din Statele Unite a anunţat că a eliminat 97 de conturi din Rusia care se concentrau pe Ucraina, şi alte 21 care erau axate pe Austria, statele baltice, Germania, Spania şi Marea Britanie.

În luna martie, compania americană a eliminat 2.632 de pagini şi conturi de Facebook şi Instagram despre care erau indicii că erau folosite în scopuri similare de grupuri din Rusia, Iran, Macedonia şi Kosovo.

Tot în martie, Facebook a eliminat peste 150 de conturi false din România şi Marea Britanie utilizate în acţiuni coordonate de influenţare a opiniilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici