Facebook a şters sute de conturi din Indonezia suspectate pentru diseminarea ştirilor false

Reţeaua de socializare online Facebook Inc a şters câteva sute de conturi, pagini şi grupuri din Indonezia, după ce a descoperit că acestea ar avea legătură cu un grup acuzat pentru diseminarea ştirilor false şi intigare la ură, relatează site-ul agenţiei Reuters.

199 afișări
Imaginea articolului Facebook a şters sute de conturi din Indonezia suspectate pentru diseminarea ştirilor false

Facebook a şters sute de conturi din Indonezia suspectate pentru diseminarea ştirilor false

Poliţia indoneziană a dezvăluit existenţa grupului, denumit Saracen, în 2016.

"Aceste conturi şi pagini lucrează activ pentru a ascunde ceea ce fac şi au legătură cu grupul Saracen, un sindicat online din Indonezia", a declarat Nathaniel Gleicher, şeful Securităţii Cibernetice din cadrul companiei Facebook.

Indonezia este estimată ca fiind a treia cea mai mare piaţă Facebook, având peste 100 de milioane de utilizatori. Unitatea de combatere a criminalităţii cibernetice, din cadrul Poliţiei, a informat anterior că Saracen postează materiale cu caracter religios şi care scot în evidenţă probleme etnice, precum şi ştiri false şi mesaje menită să defăimeze oficialii din Guvern.

Paginile şi conturile şterse aveau peste 170.000 de urmăritori pe Facebook şi pese 65.000 de urmăritori pe Instagram.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei a informat că autorităţile vor continua să monitorizeze activitatea grupului Saracen şi va cere companiei Facebook informaţiile găsite în cadrul investigaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici