Facebook va lua noi măsuri împotriva dezinformării chiar înaintea alegerilor din SUA din 2020

Facebook a anunţat luni că va lua noi măsuri pentru combaterea dezinformării înaintea alegerilor prezidenţiale ce urmează să aibă loc în Statele Unite în 2020, potrivit Reuters.

223 afișări
Imaginea articolului Facebook va lua noi măsuri împotriva dezinformării chiar înaintea alegerilor din SUA din 2020

Facebook anunţă noi măsuri împotriva dezinformării chiar înaintea alegerilor din SUA din 2020

Anunţul a fost făcut în aceeaşi zi cu anunţarea ştergerii unor conturi de Instagram din Rusia care vizau alegători americani.

Astfel, Facebook a anunţat că va creşte transparenţa prin măsuri cum ar fi afişarea unor informaţii suplimentare despre deţinătorii paginilor de Facebook şi va eticheta într-un mod mai vizibil conţinutul raportat ca fiind fals.

Compania americană a fost criticată în ultimele săptămâni din cauza politicii sale de a excepta de la verificări reclamele postate de către politicieni. Săptămâna trecută, directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a apărat această politică, susţinând că reţelele sociale au creat canale noi de comunicare, iar acestea nu ar trebui să fie limitate sau închise.

Luni, Facebook a anunţat că va interzice reclamele plătite care îi încurajează pe cetăţenii americani să nu voteze. Mark Zuckerberg a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că măsurile privind dezinformarea pe această reţea socială se vor aplica şi reclamelor postate de către politicieni.

Recent, Facebook, Twitter şi YouTube au fost criticate după ce au permis publicarea unor reclame ale presei de stat din China, în care erau criticaţi protestatarii din Hong Kong.

Luna aceasta, comisia din Senatul american care anchetează implicarea Rusiei în cadrul alegerilor prezidenţiale din 2016 a anunţat că propaganda pro-Kremlin a devenit mai intensă pe reţelele sociale după acel scrutin.

„Concluzia este că alegerile s-au schimbat semnificativ din 2016, iar Facebook s-a schimbat şi el. Ne confruntăm cu atacuri din ce în ce mai sofisticate din state precum Rusia, Iran şi China, dar sunt încrezător că suntem mai bine pregătiţi”, a declarat Zuckerberg.

Printre măsurile anunţate de către companie se numără şi introducerea unui instrument care va contoriza cheltuielile făcute de fiecare candidat pentru promovarea pe Facebook.

De asemenea, compania plănuieşte să protejeze mai bine conturile de Facebook şi Instagram ale candidaţilor, oficialilor şi echipelor acestora prin intermediul unui program numit Facebook Protect. Celor înscrişi în acest program li se va solicita o autentificare în doi paşi, iar conturile lor vor fi monitorizate pentru a identifica posibile semne ale unor atacuri cibernetice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici