Familia fostei jurnaliste BBC găsită spânzurată în aeroportul din Istanbul: "Credem că a acţionat singură"

Familia fostei jurnaliste de la BBC care a fost găsită moartă într-o toaletă a aeroportului Ataturk din Istanbul a acceptat faptul că Jacky Sutton nu a fost ucisă. După ce a fost găsită spânzurată, circumstanţele morţii au fost catalogate de prieteni şi colegi ca fiind suspecte şi s-a cerut o anchetă internaţională care să elucideze cazul.

462 afișări
Imaginea articolului Familia fostei jurnaliste BBC găsită spânzurată în aeroportul din Istanbul: "Credem că a acţionat singură"

Familia fostei jurnaliste BBC, găsită spânzurată, într-o toaletă de pe aeroportul din Istanbul: N-a fost ucisă

Jenny Sutton, sora jurnalistei, dar şi un membru al IWPR care a colaborat cu autorităţile turce, au confirmat că nimeni altcineva nu a fost implicat în moartea ziaristei Jacky Sutton şi că aceasta şi-a pus singură capăt zilelor, relatează The Independent.

"Familia este mulţumită de modul cum a fost investigat cazul de autorităţile turce", a declarat Jenny Sutton. "Am văzut dovezile şi credem că Jacky a acţionat singură", a mai spus sora jurnalistei.

Jacqueline Sutton, în vârstă de 50 de ani, călătorea spre oraşul irakian Irbil şi avea o escală în Turcia. Ea şi-a luat viaţa după ce a pierdut un avion de legătură.

Jurnalista a ocupat numeroase poziţii de-a lungul anilor în cadrul organizaţiilor umanitare şi ONU şi a lucrat ca producător pentru BBC, potrivit informaţiilor existente pe profilul ei de LinkedIn.

Sutton, care vorbea cinci limbi, inclusiv araba, a urmat doctoratul la Centrul de Studii Arabe şi Islamice, la Univesitatea Naţională din Australia. Cercetarea desfăşurată de ea s-a axat pe susţinerea dezvoltării internaţionale pentru profesioniştii mass-media de sex feminin în Irak şi Afganistan, în perioada 2003-2013, iar Sutton a desfăşurat muncă de teren în oraşul irakian Irbil, începând din luna iulie.

Directorul centrului, profesorul Amin Saikal, a spus că personalul universităţii a fost "profund întristat de moartea tragică a unuia dintre doctoranzii săi eminenţi". Profesorul Saikal a adăugat: "Nu era doar un cercetător extraordinar, ci şi un prieten şi un coleg apreciat, care a adus contribuţii remarcabile la munca şi la activităţile centrului".

Potrivit unor informaţii, aceasta era şi directorul din Irak al Institutului de Raportare a Situaţiilor pentru Război şi Pace (IWPR), care susţine jurnalismul local în ţările afectate de conflicte şi crize. Fostul director al acestui institut din Irak, Ammar Al Shahbander, a fost ucis într-un atac cu o maşină-bombă în Bagdad, pe data de 2 mai.

Prietenii şi colegii acesteia şi-au exprimat, pe Twitter, îndoielile privind informaţiile transmise de presa locală, potrivit cărora aceasta s-a îngrijorat că a pierdut un zbor către Irak şi nu avea suficienţi bani să cumpere un nou bilet de avion.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici