Familia Obama a vizitat Notre-Dame şi a cinat într-un restaurant parizian

Preşedintele american, Barack Obama, şi familia sa au vizitat sâmbătă seara catedrala Notre-Dame din Paris şi au luat masa într-un bistro din capitala franceză, în cadrul vizitei private în Franţa.

182 afișări
Imaginea articolului Familia Obama a vizitat Notre-Dame şi a cinat într-un restaurant parizian

Familia Obama a vizitat Notre-Dame şi a cinat într-un restaurant parizian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cuplul prezidenţial şi cele două fiice ale acestuia au ajuns puţin după ora locală 20.00 la catedrală, vizita durând circa 30 de minute.

Ei au fost întâmpinaţi de monseniorul Patrick Jacquin, rector şi arhiepiscop la Notre-Dame, care i-a însoţit în vizita în catedrală. "Totul s-a desfăşurat cu bine, a fost vizita unei familii aflate în vacanţă", a declarat un purtător de cuvânt al arhiepiscopiei.

Spre sfârşitul vizitei, o parte a delegaţiei a apărut într-unul dintre balcoanele edificiului, salutând persoanele adunate în faţa acesteia şi făcând fotografii.

La 21.10, coloana prezidenţială, precedată de motociclete şi însoţită de măsuri de securitate, a părăsit zona, evacuată în prealabil de poliţie. Toţi ziariştii şi trecătorii au fost ţinuţi la distanţă de bariere de securitate, la circa 150 de metri de catedrală, în timp ce un elicopter a survolat zona, iar în jurul clădirii au fost amplasate forţe de ordine.

Numeroşi turişti s-au adunat în apropiere, aclamând la trecerea coloanei.

După o scurtă escală la reşedinţa ambasadorului american în Franţa, familia Obama a luat cina la restaurantul La fontaine de Mars. "Atmosfera a fost foarte destinsă. Au fost foarte mulţumiţi. Au spus că au avut «a wonderful meal»", a declarat Gabriel de Carvalho, unul dintre chelnerii restaurantului.

"Au fost cinci la masă: preşedintele, Michelle Obama, una dintre cele două fiice, o scriitoare americană şi o a cincea persoană", a adăugat el.

De Carvalho a precizat că "rezervarea a fost confirmată la ora 19.15" şi că au fost vizate mai multe restaurante pentru cina preşedintelui american.

Barack şi Michelle Obama aveau programată şi o vizită la centrul Georges Pompidou, unde se află un important muzeu de artă modernă. Preşedintele american va părăsi Franţa duminică la prânz, însă soţia şi fiicele vor mai rămâne la Paris până luni, având în program vizite turistice şi culturale şi o întâlnire cu preşedintele francez şi soţia acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici