Familia ostaticului american Peter Kassig cere grupării Stat Islamic să îl elibereze

Familia americanului Peter Kassig, ţinut ostatic de gruparea Stat Islamic (SI) şi ameninţat cu moartea, a publicat sâmbătă pe YouTube o înregistrare video în care le cere răpitorilor să îl elibereze pe fiul lor, relatează CNN.

188 afișări
Imaginea articolului Familia ostaticului american Peter Kassig cere grupării Stat Islamic să îl elibereze

Familia ostaticului american Peter Kassig cere grupării Stat Islamic să îl elibereze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Referindu-se la el drept Abdul-Rahman - un nume pe care familia susţine că l-a preluat după ce s-a convertit la Islam în perioada captivităţii - tatăl ostaticului, Ed Kassig, afirmă: "Îi implorăm pe răpitorii lui să dea dovadă de milă şi să îşi folosească puterea pentru a-l elibera pe fiul nostru".

Peter Kassig, în vârstă de 26 de ani, a mers prima dată în Orientul Mijlociu ca soldat american, apoi s-a întors acolo ca angajat medical, simţindu-se obligat să ajute victimele războiului.

La sfârşitul înregistrării video cu decapitarea lucrătorului umanitar britanic Alan Henning, care durează un minut şi 11 secunde, SI l-a prezentat pe ostaticul american Peter Kassig şi a ameninţat că îl va ucide.

Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE a anunţat vineri că gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat execuţia prin decapitare a lucrătorului umanitar britanic Alan Henning ca represalii la atacurile aeriene britanice contra SI în Irak, într-o înregistrare video intitulată "un nou mesaj către America şi aliaţii săi".

Alan Henning este al patrulea ostatic occidental decapitat de SI în Siria, după jurnaliştii americani James Foley, pe 19 august, şi Steven Sotloff, pe 2 septembrie, şi lucrătorul umanitar britanic David Haines, pe 13 septembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici