Familia producătorului filmului antiislam îşi părăseşte casa pentru a se ascunde

Familia lui Nakoula Basseley Nakoula, producătorul filmului antiislam "Innocence of Muslims", a fost dusă luni de poliţie într-un loc necunoscut pentru a se întâlni cu acesta din urmă, care a dispărut sâmbătă şi se ascunde.

484 afișări
Imaginea articolului Familia producătorului filmului antiislam îşi părăseşte casa pentru a se ascunde

Familia producătorului filmului antiislam îşi părăseşte casa pentru a se ascunde

"El a apreciat că ar fi mai sigur pentru ei să meargă acolo de unde au plecat pentru a duce o viaţă normală", a declarat pentru postul de televiziune ABC News purtătorul de cuvânt al şerifului, Steve Whitmore.

"Tot ceea ce am făcut a fost să îi ducem acolo unde este Nakoula. Ei mi-au spus că pentru moment şi în viitorul apropiat, în următoarele săptămâni şi luni, ei nu se vor mai întoarce la această adresă" din Cerritos, la periferia de sud a oraşului Los Angeles, unde locuiesc în prezent, a continuat Whitmore.

De la vizita efectuată sâmbătă la agentul său de supraveghere, Nakoula, în vârstă de 55 de ani, condamnat în 2009 pentru fraudă bancară, nu a mai fost văzut.

Luni dimineaţa, poliţiştii i-au escortat pe patru dintre membrii familiei lui Akoula în afara casei lor, cu feţele acoperite. Numeroşi jurnalişti s-au strâns în faţa casei după ce a fost dezvăluită implicarea lui Akoula în producerea fimlului ce generează de mai multe zile manifestaţii violente în lumea musulmană.

Un alt producător este organizaţia Media for Christ ce regrupează creştini evanghelici antimusulmani americani de dreapta, cum ar fi pastorul din Florida Terry Jones, cunoscut pentru că a ars public exemplare din Coran.

Mai mulţi actori care au participat la proiect au declarat ulterior că au fost înşelaţi de Akoula.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici