Familia Regală a împărtăşit publicului detaliile slujbei de înmormântare a Prinţului Philip

  • O slujbă specială de comemorare a ducelui de Edinburgh va avea loc astăzi, la Catedrala Canterbury.
  • Mai multe evenimente sportive au fost reprogramate din cauza doliului naţional.
  • Doliul naţional se va încheia pe 17 aprilie, după slujba de înmormântare a Prinţului Philip, de la Capela St. George, de la Castelul Windsor.
  • La începutul ceremoniei de înmormântare se va ţine un minut de reculegere naţional, la ora 15:00, ora locală.
7606 afișări
Imaginea articolului Familia Regală a împărtăşit publicului detaliile slujbei de înmormântare a Prinţului Philip

Marea Britanie va intra într-o perioadă de doliu naţional începând de astăzi, scrie BBC. O slujbă specială de comemorare a ducelui de Edinburgh va avea loc la Catedrala Canterbury. Ceremonia va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, care va oficializa şi înmormântarea Prinţului Philip, de săptămâna viitoare.

Totodată, mai multe evenimente sportive au fost reprogramate din cauza doliului naţional.

Doliul naţional se va încheia pe 17 aprilie, după slujba de înmormântare a Prinţului Philip, de la Capela St. George, de la Castelul Windsor. La începutul ceremoniei de înmormântare se va ţine un minut de reculegere naţional, la ora 15:00, ora locală.

Guvernul Marii Britanii a distribuit şi un set de reguli de doliu naţional, pe care business-urile locale şi coordonatorii diverselor evenimente sportive ar trebui să le urmeze pentru a respecta ziua înmormântării Prinţului Philip. Închiderea activităţii nu este obligatorie, însă anumite evenimente au fost reprogramate în semn de respect.

Slujba de înmormântare a ducelui de Edinburgh va avea loc pe 17 aprilie, la Capela St. George, de la Castelul Windsor. La ceremonie vor putea participa 30 de persoane, din cauza regulilor COVID-19. În mod normal, la astfel de evenimente nu ar fi putut să participe mai mult de 10 persoane, însă prim-ministrul Boris Johnson şi-a dorit ca toţi apropiaţii ducelui să poată să îşi ia rămas-bun. Accesul publicului larg este complet interzis.

Toate detaliile ceremoniei de înmormântare vor respecta întru totul dorinţele Prinţului Philip. Printre cei care vor participa la slujbă se află şi Ducele de Sussex, Prinţul Harry. Soţia sa, Ducesa de Sussex, nu va putea fi prezentă. Medicul său i-a interzis să zboare, din cauza sarcinii.

În ziua înmormântării, sicriul Prinţului Philip va fi transportat de la Castelul Windsor la capela Capela St. George, cu un model Land Rover care a fost proiectat chiar de Prinţ.

Membrii Familiei Regale vor merge pe jos, în urma maşinii.

De asemenea, toţi participanţii la ceremonie vor fi obligaţi să respecte măsurile de distanţare socială şi vor purta măşti, din cauza pandemiei COVID-19. Lista completă cu participanţii la înmormântare va fi oferită presei în decursul zilei de joi.

Sicriul Prinţului Philip va fi depus în capela privată a Castelului Windsor şi va fi decorat cu însemnele sale militare şi o coroană de flori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici