Familia unui iranian ucis în cursul protestelor, obligată să achite o taxă pentru gloanţele folosite

Familia unui adolescent iranian ucis în cursul protestelor de la Teheran trebuie să achite echivalentul a 3.000 de dolari drept contravaloare a gloanţelor cu care a fost omorât protestatarul, informează Wall Street Journal.

43 afișări
Imaginea articolului Familia unui iranian ucis în cursul protestelor, obligată să achite o taxă pentru gloanţele folosite

Familia unui iranian ucis în cursul protestelor, obligată să achite o taxă pentru gloanţele folosite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kaveh Alipour, în vârstă de 19 ani, a fost împuşcat în cap sâmbătă, în cursul confruntărilor violente între protestatari şi forţele de ordine. Tânărul a fost împuşcat într-o intersecţie din centrul Teheranului, în timp ce revenea de la un curs de actorie.

Circumstanţele în care a fost împuşcat nu sunt clare. Băiatul era singur, iar rudele şi vecinii cred că a fost prins în raza de acţiune a gloanţelor. Tânărul nu era implicat în activităţi politice şi nu participase la protestele izbucnite la Teheran după controversatul scrutin prezidenţial din 12 iunie. "Era un tânăr politicos şi timid", declară un vecin.

Ajunşi la morgă pentru a ridica trupul tânărului, părinţii acestuia au aflat cu stupoare că trebuie să plătească echivalentul a 3.000 de dolari drept "taxă pentru gloanţele" folosite de forţele de ordine pentru uciderea presupusului protestatar.

Tatăl adolescentului, Yousef Alipour, le-a spus oficialilor de la morgă că nu are aceşti bani, rugându-i să îi acorde o scutire de această taxă pentru că este veteran al războiului dintre Iran şi Irak.

Potrivit rudelor, oficialii de la morgă au acceptat într-un final să predea cadavrul fără plata "taxei de gloanţe", cu condiţia ca înmormântarea să nu se desfăşoare la Teheran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici