Familiile din Gaza poartă brăţări de identificare pentru a evita înmormântarea în gropi comune

Din cauza numărului mare de cadavre, palestinienii din Gaza îngroapă morţii neidentificaţi în gropi comune, cu un număr în loc de un nume, spun locuitorii. Acum, unele familii folosesc brăţări în speranţa de a-i găsi pe cei dragi în cazul în care aceştia ar fi ucişi, relatează Reuters.

196 afișări
Imaginea articolului Familiile din Gaza poartă brăţări de identificare pentru a evita înmormântarea în gropi comune

Sursa foto: X/Twitter

Familia El-Daba a încercat să reducă riscul de a fi omorâtă în timpul celui mai puternic bombardament israelian din Gaza. Israelul a lansat atacurile aeriene după ce militanţii Hamas au atacat oraşele israeliene în 7 octombrie într-un raid care a ucis 1.400 de persoane şi au fost luaţi ostatici.

Ali El-Daba, în vârstă de 40 de ani, a declarat că a văzut cadavre sfâşiate de bombardamente, de nerecunoscut. El a spus că a decis să îşi împartă familia pentru a evita ca toţi să moară într-un singur atac. Soţia sa, Lina, în vârstă de 42 de ani, a păstrat doi dintre fii şi două fiice în oraşul Gaza, în nord, iar el s-a mutat în Khan Younis, în sud, cu alţi trei copii.

El-Daba a spus că se pregăteşte pentru ce e mai rău. A cumpărat brăţări cu şnur albastru pentru membrii familiei sale şi le-a legat la ambele încheieturi. „Dacă se întâmplă ceva, în acest fel îi voi recunoaşte”, a spus el.

Alte familii palestiniene cumpărau sau confecţionau, de asemenea, brăţări pentru copiii lor sau le scriau numele pe braţe.

Înmormântările în masă au fost autorizate de către clericii musulmani locali. Înainte de înmormântare, medicii păstrează fotografii şi mostre de sânge ale morţilor şi le dau numere.

Armata israeliană le-a spus oamenilor să părăsească nordul Fâşiei Gaza, unul dintre cele mai dens populate locuri din lume, şi să se îndrepte spre sud, pentru că este mai sigur. Dar loviturile aeriene au lovit în toată enclava condusă de Hamas.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat: „IDF (Forţele de Apărare ale Israelului) a încurajat locuitorii din nordul Fâşiei Gaza să se deplaseze spre sud şi să nu rămână în apropierea obiectivelor teroriste ale Hamas din oraşul Gaza”.

„Dar, în cele din urmă, Hamas s-a înrădăcinat în rândul populaţiei civile din întreaga Fâşie Gaza. Aşadar, ori de câte ori apare o ţintă Hamas, IDF o va lovi pentru a zădărnici capacităţile teroriste ale grupării, luând în acelaşi timp precauţii fezabile pentru a atenua răul provocat civililor neimplicaţi”.

Armata israeliană şi-a intensificat bombardamentele asupra sudului Fâşiei Gaza în cursul nopţii, după una dintre zilele cu cei mai mulţi morţi pentru palestinieni, de la 7 octombrie până acum. Liderii mondiali au cerut oprirea luptelor pentru a permite intrarea ajutoarelor în enclava asediată, care rămâne fără apă, alimente, combustibil şi medicamente.

În total, 756 de palestinieni, dintre care 344 de copii, au fost ucişi în ultimele 24 de ore, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din Gaza. Acesta a precizat că cel puţin 6.546 de palestinieni au fost ucişi de bombardamentele israeliene începând cu 7 octombrie, inclusiv 2.704 copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici