Fântâna Trevi din Roma, colorată în roşu de persoane necunoscute

Persoanele necunoscute au vărsat vineri vopsea roşie în apa Fântânii din Trevi, celebrul monument din centrul Romei, pe care un artist "futurist" l-a colorat integral în roşu în 2007.

117 afișări
Imaginea articolului Fântâna Trevi din Roma, colorată în roşu de persoane necunoscute

Fântâna Trevi din Roma, colorată în roşu de persoane necunoscute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lichidul a lăsat o urmă pe una dintre laturile fântânii, iar apa din bazin a început să se coloreze în roşu până când pompierii şi poliţia au scos vopseaua cu găleţile.

Fântâna din Trevi atrage în fiecare zi sute de turişti, dar şi persoane în căutare de publicitate. Un bărbat cunoscut sub numele de d'Artagnan a urcat de mai multe până în vârful fântânii după ce a încercat să recupereze monedele pe care turiştii le aruncaseră în bazin.

În 2007, un anume Graziano Cecchini a reuşit să coloreze integral în roşu apa fântânii, într-un gest pe care el l-a calificat drept "futurist", referindu-se la mişcarea artistică fondată în 1909, care a devenit arta oficială a fascismului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici