Fără precedent. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se retrage din viaţa publică pentru cel puţin câteva luni din cauza pandemiei, anunţă presa engleză

  • Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se retrage cel putin temporar din viaţa publică
  • Aceasta va rămâne la reşedinţa de la Castelul Windsor alături de Prinţul Philip
  • Decizia a venit ca urmare a impactului epidemiei de coronavirus
6106 afișări
Imaginea articolului Fără precedent. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se retrage din viaţa publică pentru cel puţin câteva luni din cauza pandemiei, anunţă presa engleză

Fără precedent. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se retrage din viaţa publică pentru cel puţin câteva luni din cauza pandemiei, anunţă presa engleză

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, aflată pe tronul Regatului Unit de 68 de ani, va rămâne la reşedinţa de la Castelul Windsor pe termen nedeterminat. Absenţa ei din viaţa publică va fi cea mai lungă de pe parcursul domniei de aproape 7 decenii.
 
Suverana în vârstă de 94 de ani s-a izolat alături de Prinţul Philip (99 de ani) la castelul Windsor, reşedinţă a familiei regale, şi va rămâne acolo o perioadă, până la trecerea riscului iscat de pandemia de coronvirus.
 
Presa britanică notează ca evenimentele din calendarul reginei, inclusiv o vizită de stat în Africa de Sud, ar putea fi anulate. Agenda sa a fost deja suspendată până în toamnă.
 
De asemenea, Palatul Buckingham va fi închis publicului pentru prima oară în ultimii 27 de ani, iar ceremonia de acordare a Ordinului Jartierei a fot anulată.
 
Recent, Andrew Morton, biograful familiei regale, a notat că regina Elisabeta şi prinţul Philip ar putea să nu mai revină în viaţa publică ori s-ar putea rezuma doar la apariţii televizate de la reşedinţa regală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici