FBI anunţă că nu există ameninţări credibile la adresa activităţilor legate de învestirea lui Obama

Un oficial FBI a anunţat marţi că autorităţile "nu au coroborat ameninţări credibile", în timp ce agenţii în domeniul aplicării legii finalizează pregătirile în vederea ceremoniei de învestire a lui Barack Obama pentru al doilea mandat, relatează CNN.

140 afișări
Imaginea articolului FBI anunţă că nu există ameninţări credibile la adresa activităţilor legate de învestirea lui Obama

FBI anunţă că nu există ameninţări credibile la adresa activităţilor legate de învestirea lui Obama (Imagine: AFP - MediafaxFoto)

Poliţia federală americană (FBI) va avea personal specializat pregătit să intervină în cazul oricărei provocări în domeniul securităţii, a declarat Debra Evans Smith, adjunctul directorului Biroului FBI din Washington. "Vom avea echipe SWAT, iar aproape toate echipele noastre speciale vor fi disponibile", a anunţat ea, citând între altele specialişti în arme, echipele de scafandri, de informaţii, de negociatori în caz de răpire.

Smith a făcut aceste declaraţii la un eveniment în cadrul căruia Secret Service a prezentat presei Centrul de Comunicaţii Multi-agenţii (MACC), cu sediul la periferia Washingtonului. Reprezentanţi din cadrul a 42 de agenţii, inclusiv Secret Service, FBI, Poliţia Capitoliului, Departamentul Poliţiei Metropolitane Washington şi militari vor coopera, în Centru, în cursul ceremoniei de învestire, şi vor efectua schimburi de informaţii în orice probleme de securitate.

Un oficial din cadrul Secret Service a subliniat asupra importanţei de a avea "un loc în care toate agenţiile cooperează". "Ei ne pot furniza informaţii, iar noi putem oferi asigurări că toată lumea citeşte acelaşi scenariu", a spus Ed Donovan, purtătorul de cuvânt al agenţiei. "Unul dintre obiectivele noastre este să furnizăm informaţii cât mai în timp real tuturor acestor agenţii", a precizat el.

"Evident, există întotdeauna îngrijorări că ceva o poate apuca greşit", a declarat Cathy Lanier din cadrul Departamentului Poliţiei Metropolitane. "Dar sunt încrezătoare că, în cazul în care se întâmplă ceva, cei mai capabili oameni din Statele Unite vor răspunde şi reacţiona rapid. Însă sperăm să nu se întâmple nimic", a continuat ea.

Donovan a notat că nu au existat incidente majore de securitate la ultima ceremonie de învestitură, deşi a existat o problemă cu persoane care, deşi aveau bilete, nu au putut participa la evenimente. El a anunţat că anul acesta vor exista mai multe indicatoare, voluntari care să direcţioneze oamenii şi informaţii pe site-uri de socializare. Deşi măsurile de securitate vor fi puternice, autorităţile şi-au exprimat speranţa că publicul va raporta orice activitate suspectă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici