FBI, deranjat de apropierea fostei spioane ruse Anna Chapman de un membru al Cabinetului Obama

Un oficial FBI a sugerat recent, într-un interviu pentru BBC, că Anna Chapman, o agentă rusă trimisă acasă în 2010 în cadrul celui mai important schimb de spioni de după Războiul Rece, a ajuns "suficient de aproape (de nucleul administraţiei Obama) cât să deranjeze" FBI.

254 afișări
Imaginea articolului FBI, deranjat de apropierea fostei spioane ruse Anna Chapman de un membru al Cabinetului Obama

Anna Chapman (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Potrivit directorul contraspionajului Frank Figliuzzi, reţeaua "s-a apropiat suficient de mult de un membru al Cabinetului Statelor Unite, încât am decis că nu mai putem lăsa lucrurile să continue", relatează Huffington Post.

Figliuzzi a refuzat să dezvăluie identitatea acestui oficial de rang înalt.

Chapman, care se pare că lucra sub acoperire în domeniul imobiliar la Manhattan, a fost arestată pe 27 iunie 2010.

Oare, a fost un oficial din cercul apropiat al preşedintelui american Barack Obama pe cale să fie sedus de spioana rusă, se întreabă Huffington Post.

Revenirea agentei în Rusia nu pare că i-a afectat capacitatea de a începe o viaţă nouă. În octombrie 2010, ea a devenit imaginea unei bănci din Moscova, iar în ianuarie 2011 a pozat pentru Playboy. De asemenea, luna trecută Chapman a participat la o prezentare de modă, în cadrul căreia a defilat purtând un costum negru ca de spion, al doilea an consecutiv, în cadrul Russian Fashion Week.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici