FBI susţine că un grup de hackeri sprijinit de Beijing a vizat infrastructura SUA

  • SUA au reuşit să zădărnicească acţiunile unui grup de hackeri sprijinit de statul chinez care viza reţele electrice şi conducte, susţine FBI.
  • Christopher Wray, directorul FBI, a declarat că Beijingul pregăteşte în terenul pentru a paraliza infrastructura SUA în cazul unui conflict.
168 afișări
Imaginea articolului FBI susţine că un grup de hackeri sprijinit de Beijing a vizat infrastructura SUA

FBI susţine că un grup de hackeri sprijinit de Beijing a vizat infrastructura SUA

Directorul FBI a declarat că instituţia pe care o conduce a desfăşurat o campanie pentru a opri grupul Volt Typhoon, relatează BBC.

Acest grup a spart sute de routere de birou mai vechi pentru a accesa date despre bunurile americane, a afirmat Christopher Wray.

Wray a declarat în faţa unei comisii a Congresului american că Beijingul pregăteşte terenul pentru a paraliza sistemele de infrastructură cheie ale SUA în cazul unui conflict.

Acţiunile grupului de hackeri Volt Typhoon au ieşit la iveală în luna mai a anului trecut în SUA, după ce Microsoft a avertizat că grupul a vizat inclusiv spargerea conturilor de e-mail guvernamentale.

Wray a declarat că grupul sponsorizat de statul chinez a reuşit să instaleze programe malware şi să preia sute de routere vechi conectate la elemente de infrastructură.

Guvernul chinez nu a răspuns la acuzaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici