Febra Dengue, transmisă pentru prima oară pe teritoriul Franţei continentale

Virusul care provoacă febra Dengue, o boală infecţioasă propagată de ţânţari, a fost transmis pentru prima dată pe teritoriul continental al Franţei, a anunţat Ministerul francez al Sănătăţii.

169 afișări
Imaginea articolului Febra Dengue, transmisă pentru prima oară pe teritoriul Franţei continentale

Virusul care provoacă febra Dengue, o boală infecţioasă propagată de ţânţari, a fost transmis pentru prima dată pe teritoriul continental al Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un "prim caz autohton" de transmitere care nu are originea în afara ţării a fost înregistrat la Nisa (sud-estul Franţei), a anunţat ministerul. "Este vorba despre un caz izolat, fără să fie semnalat un alt caz până în prezent. Pacientul s-a vindecat şi se află într-o stare bună de sănătate", precizează comunicatul.

Virusul febrei Dengue este transmis prin intermediul unei înţepături a ţânţarilor Aedes. Prin înţepătură, ţânţarul preia virusul de la o persoană infectată şi, după o perioadă de incubaţie de câteva zile, poate transmite virusul unei persoane sănătoase.

"Pentru a preveni orice răspândire a virusului, vor fi extinse măsurile de monitorizare epidemiologică şi entomologică (a populaţiilor de ţânţari). Au fost, de asemenea, demarate acţiuni de dezinsecţie în zona de reşedinţă a persoanei afectate", a precizat Ministerul francez al Sănătăţii.

"Riscul de dezvoltare a unei epidemii este considerat limitat, dar nu poate fi exclus, din cauza unei prezenţe importante la nivel local a ţânţarului-tigru", continuă acesta.

Febra Dengue este o boală care, în majoritatea cazurilor, nu prezintă complicaţii. În schimb, există forme severe şi forme hemoragice (aproximativ un procent din cazurile simptomatice), pentru care nu există tratament curativ şi nici vaccin.

Formele grave ale bolii pot fi mortale. Departamentele franceze din America (Guadelupa şi Marticica, în Antile şi Guyana în America de Sud) se confruntă în mod frecvent cu epidemii de febră Dengue mai mult sau mai puţin grave.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici