Femeia creştină din Pakistan, achitată pentru blasfemie, a fost eliberată

Femeie creştină din Pakistan care fusese achitată pentru blasfemie a fost eliberată din închisoare la o săptămână după ce Curtea Supremă a anulat sentinţa de condamnare la moarte şi se află într-o locaţie sigură din ţară, au anunţat joi autorităţile pakistaneze, relatează Reuters.

1270 afișări
Imaginea articolului Femeia creştină din Pakistan, achitată pentru blasfemie, a fost eliberată

Femeia creştină din Pakistan, achitată pentru blasfemie, a fost eliberată

Oficialii au respins unele ştiri din presă conform cărora Asia Bibi a plecat în străinătate, ceea ce ar fi enervat radicalii islamişti care au protestat împotriva eliberării şi au cerut ca ea să primească interdicţie de a părăsi ţara.

Eliberarea peste noapte a femeii, mamă a cinci copii a provocat furia unui partid islamist care a ameninţat că va paraliza ţara cu proteste stradale dacă decizia nu este anulată.

Bibi, în vârstă de 53 de ani, a fost condamnată pentru blasfemie în 2010 în legătură cu acuzaţiile că a făcut observaţii deranjante despre Islam, după ce vecinii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că femeia a bâut apă din paharul lor, pe motiv că nu este musulmană.

Ea a negat întotdeauna acuzaţiile.

Cazul i-a înfuriat pe creştinii din întreaga lume, iar Papa Francisc s-a întâlnit cu familia lui Bibi anul acesta, spunându-le că s-a rugat pentru ea. Italia a declarat marţi că va încerca să o ajute pe Bibi, care este catolică, să părăsească Pakistanul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici