Femeia croată care avea simptome de gripă porcină nu suferă de această boală

Femeia din Croaţia care a fost spitalizată miercuri cu simptome de gripă, după ce a călătorit în Statele Unite, nu a fost contaminată cu virusul gripei porcine, a anunţat joi o sursă oficială.

30 afișări
Imaginea articolului Femeia croată care avea simptome de gripă porcină nu suferă de această boală

Femeia croată care avea simptome de gripă porcină nu suferă de această boală (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"În urma efectuării tuturor analizelor, nu este vorba de nici o gripă, porcină sau umană", a declarat pentru postul public de televiziune directoarea Institutului Naţional de Epidemiologie, Ira Gjenero-Margan.

Studenta în vârstă de 22 de ani a fost supusă testelor şi a fost plasată miercuri în carantină, la spitalul din oraşul Osijek, din cauza simptomelor de gripă pe care le-a manifestat la întoarcerea sa dintr-o călătorie în Statele Unite, la 25 aprilie.

"Am făcut o serie întreagă de analize şi probabilitatea ca examenul medical să fie negativ este aproape sigură", a precizat Gjnero-Margan, adăugând că este vorba despre o certitudine de 99 la sută.

O ultimă examinare mai amănunţită, care va dura "cel puţin două săptămâni", va fi de asemenea făcută "pentru a elimina orice riscuri", a adăugat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici