Femeile care au studii medicale trebuie să se înregistreze pentru serviciul militar, spune Ucraina

Femeile ucrainene care au studii medicale trebuie să se înregistreze la birourile de înrolare militară începând cu 1 octombrie, au anunţat joi forţele armate ale ţării într-o postare pe Facebook potrivit CNN.

669 afișări
Imaginea articolului Femeile care au studii medicale trebuie să se înregistreze pentru serviciul militar, spune Ucraina

Femeile care au studii medicale trebuie să se înregistreze pentru serviciul militar, spune Ucraina

"Toate femeile cu studii medicale - medici, asistente medicale, dentişti, moaşe, farmaciste - cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, vor trebui să se înregistreze pentru serviciul militar începând cu 1 octombrie", au declarat Forţele Armate ale Ucrainei, în conformitate cu un decret cu Ministerul ucrainean al Apărării.

Eligibilitatea va fi determinată "de diplomă şi de locul de muncă efectiv".

"Astfel de femei îndeplinesc serviciul militar pe picior de egalitate cu bărbaţii. Legislaţia nu face distincţie între femeile şi bărbaţii înrolaţi în armată", au precizat Forţele Armate.

Totodată, aceste femei, ca şi bărbaţii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, vor trebui să rămână în Ucraina, deoarece "pot fi chemate la serviciul militar", potrivit Forţelor Armate.

"Dacă ele (femeile) sunt înscrise în registru, dobândesc statutul de recruţi. Iar recruţii pleacă în străinătate în conformitate cu ordinea stabilită pentru ei. Adică, dacă există documente separate care dau dreptul la o plecare temporară - atunci da, ele vor putea pleca. Dacă nu, atunci ele, la fel ca şi bărbaţii, vor fi limitate în dreptul lor de a pleca", a declarat Fedir Venislavskyi, un membru al Parlamentului ucrainean care face parte din Comitetul pentru Securitate Naţională, într-un interviu acordat joi postului de ştiri ucrainean RBC.

Femeile însărcinate, studenţii actuali sau femeile cu anumite afecţiuni medicale vor fi scutite de serviciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici