Femeile de culoare se tem de creşterea constantă a restricţiilor privind avortul în America

Femeile de culoare se tem că o creştere constantă a restricţiilor privind avortul în SUA va înrăutăţi criza de sănătate maternă, scrie CNN.

349 afișări
Imaginea articolului Femeile de culoare se tem de creşterea constantă a restricţiilor privind avortul în America

Femeile de culoare se tem de creşterea constantă a restricţiilor privind avortul în America

Mckayla Wilkes îşi aminteşte că s-a plâns în repetate rânduri medicilor săi de dificultăţi de respiraţie pe toată durata sarcinii, în urmă cu şapte ani, dar ea spune că nimeni nu a ascultat-o.

Îngrijorările ei au fost în mod constant respinse sau minimizate în timp ce era însărcinată cu fiica ei, Madison, care are acum 6 ani.

După ce i s-a spus iniţial că este vorba de astm, Wilkes a insistat pentru o a doua opinie, refuzând să plece acasă. Apoi a fost diagnosticată cu tromboză venoasă profundă şi a rămas spitalizată încă două săptămâni.

Mama a doi copii, femeia în vârstă de 31 de ani, spune că durerea ei nu a fost luată în serios.

„Am simţit cu adevărat că viaţa mea ca femeie de culoare şi ca mamă de culoare nu conta”, a spus Wilkes.

În ciuda piedicilor, Wilkes a reuşit să îşi ducă sarcina la termen. Dar experienţa ei în timpul sarcinii evidenţiază o inegalitate evidentă în ceea ce priveşte modul în care sunt tratate femeile de culoare în cadrul serviciilor medicale.

Anul acesta, în 30 de state au fost introduse interdicţii aproape totale ale avortului, potrivit Institutului Guttmacher, un grup de cercetare care susţine dreptul la avort.

Săptămâna trecută, guvernatorul Oklahoma, Kevin Stitt, a promulgat o lege de interzicere aproape totală a avortului, făcând ilegală efectuarea unui avort cu excepţia urgenţelor medicale. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a semnat, de asemenea, o măsură anti-avort, care interzice avorturile după 15 săptămâni de sarcină.

Proiectele de lege din Oklahoma şi Florida sunt doar cele mai recente exemple ale creşterii constante a măsurilor restrictive din SUA care limitează accesul femeilor la avorturi, în special pentru femeile de culoare, care au de cinci ori mai multe şanse de a face avort decât femeile albe.

Experţii spun că există o varietate de factori care fac ca femeile de culoare să fie mai predispuse la avort, inclusiv accesul inegal la locuinţe, educaţie, locuri de muncă şi asistenţă medicală.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici