Fermierii greci au protestat pentru a doua zi cu tractoare în faţa parlamentului

Fermierii greci au claxonat miercuri de pe tractoare în faţa parlamentului, după ce şi-au petrecut noaptea în centrul Atenei, protestul lor faţă de creşterea costurilor de producţie şi a preţului carburanţilor prelungindu-se pentru a doua zi.

77 afișări
Imaginea articolului Fermierii greci au protestat pentru a doua zi cu tractoare în faţa parlamentului

Fermierii greci au protestat pentru a doua zi cu tractoare în faţa parlamentului. Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Cel puţin 8.000 de agricultori, apicultori şi crescători de animale, unii cu tractoare, au mers marţi să protesteze în Piaţa Syntagma. Mulţi au petrecut noaptea în piaţă, relatează Reuters.

Pe lângă creşterea costurilor de producţie şi a preţului carburanţilor, protestatarii susţin că au fost afectaţi şi de schimbările climatice, inundaţiile, căldura extremă şi incendiile de pădure făcându-le munca tot mai periculoasă.

Ei au blocat anterior drumurile şi punctele de trecere a frontierei timp de câteva săptămâni, în timp ce sindicatele au purtat negocieri cu guvernul condus de Kyriakos Mitsotakis pentru a obţine ajutor financiar.

Până în prezent, guvernul a oferit reduceri la facturile de energie electrică şi o prelungire a unei reduceri de taxe pentru motorina agricolă până la sfârşitul anului 2024.

Guvernul a declarat că este dispus să discute o schemă de reducere a impozitelor, dar că nu există nicio şansă ca acest lucru să se întâmple în acest an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici