Fetiţă de şase ani, judecată în Austria pentru responsabilitatea într-un accident de schi

O femeie care a fost grav rănită într-un accident de schi produs în Austria solicită daune materiale din partea unei fetiţe în vârstă de şase ani considerată responsabilă de incident, informează ziarul Le Figaro, în ediţia online.

1408 afișări
Imaginea articolului Fetiţă de şase ani, judecată în Austria pentru responsabilitatea într-un accident de schi

Fetiţă de şase ani, judecată în Austria pentru responsabilitatea într-un accident de schi (Imagine: Shutterstock)

În principiu, copiii sub 14 ani nu pot fi judecaţi în Austria, cu excepţia cazurilor în care o comisie stabileşte că au discernământ şi au asigurare, două condiţii considerate ca întrunite de către tribunalul din oraşul austriac Feldkirch.

Accidentul a avut loc în staţiunea montană Hochhädrich. O fetiţă a virat brusc pe pârtia de schi, provocând căderea unei alte schioare. Femeia, care şi-a revenit după ce fusese în stare gravă, cere daune materiale în valoare de 38.000 de euro, în cadrul unui proces civil.

O comisie de experţi a stabilit că ambele schioare sunt responsabile de accidentul de pe pârtie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici