Fidel Castro a apărut din nou în public, pentru a doua oară într-o săptămână - VIDEO

Fostul preşedinte cubanez Fidel Castro, în vârstă de aproape 89 de ani, a apărut din nou în public, pentru a doua oară într-o săptămână, după ce a fost invitat la o sărbătoare a agricultorilor organizată la Havana.

1174 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro a apărut din nou în public, pentru a doua oară într-o săptămână - VIDEO

Fidel Castro (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Fidel Castro i-a răsplătit pe fermieri cu certificate de merit, lăudând într-un scurt discurs munca depusă de aceştia în condiţii dificile, informează Reuters în pagina electronică.

Noua apariţie publică a fostului lider cubanez a avut loc pe 9 Iulie şi a venit la doar câteva zile după ce acesta a apărut într-un reportaj al televiziunii naţionale, în timpul unei alte vizite efectuate pe 3 Iulie la producătorii de brânzeturi.

Cele două apariţii publice ale lui Fidel Castro au loc la doar câteva zile după ce Statele Unite şi Cuba, care au anunţat în decembrie o apropiere istorică, au ajuns la un acord în vederea restabilirii relaţiilor diplomatice şi redeschiderii ambasadelor.

Fidel Castro s-a retras temporar de la putere în 2006, din motive de sănătate, iar în 2008 a renunţat definitiv şi i-a predat conducerea fratelui său Raul, în prezent în vârstă de 83 de ani. Fidel publică ocazional articole într-un ziar, primeşte demnitari acasă şi apare rar în public.

Rolul său actual în deciziile politice este necunoscut, dar mulţi cubanezi presupun că Raul Castro se consultă cu fratele său pe problemele importante.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici