Fidel Castro afirmă că fratele său are "toate capacităţile" pentru a-i succeda

Fidel Castro a dat asigurări vineri că fratele său Raul are "toate capacităţile" necesare pentru a fi preşedintele Cubei şi a confirmat că a fost "consultat" cu privire la alegerea unor lideri duminică.

14 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro afirmă că fratele său are "toate capacităţile" pentru a-i succeda

Fidel Castro afirmă că fratele său are "toate capacităţile" pentru a-i succeda

În prima sa "reflecţie" de la înlocuirea lui de către fratele său Raul, publicată într-o pagină internă de presa oficială, fostul lider cubanez scrie: "Raul dispune de toate capacităţile şi prerogativele legale şi constituţionale pentru a conduce ţara noastră".

Fidel Castro salută "declaraţiile inteligente şi senine" făcute de fratele său în discursul de învestitură pe care l-a susţinut duminică în faţa Adunării cubaneze.

Decizia de a-l alege ca adjunct pe Jose Ramon Machado (77 de ani) "a fost luată în consultare cu mine", a confirmat Fidel Castro, care anunţase că nu va mai candida, la 81 de ani, pentru un nou mandat la preşedinţie, după 49 de ani la putere.

"Acesta nu se datoreză faptului că am cerut să fiu consultat; a fost o decizie a lui Raul şi a principalilor lideri ai ţării, de a mă consulta", a precizat el.

"A fost însă decizia mea" să propună candidatura generalilor Leopoldo Cintra Frias şi Alvaro Lopez Miera ca membri ai Consiliului de Stat (Guvern).

Desemnarea lor "nu este rezultatul unor presupuse tendinţe militare ale lui Raul", a dat asigurări Fidel Castro, care reafirmă că este "departe de orice sarcină" oficială.

El a subliniat "unitatea" din jurul fratelui său şi aşteptările din străinătate cu privire la succesorul său: "Pentru mulţi, ţara noastră era ca un cazan sub presiune gata să explodeze. Ei sunt şocaţi de o jumătate de secol de rezistenţă eroică", a continuat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici