Fidel Castro: Osama ben Laden este agent CIA

Liderul cubanez, Fidel Castro, crede că liderul reţelei teroriste al-Qaida, Osama ben Laden, este plătit de CIA şi citează ca sursă a informaţiei site-ul WikiLeaks, relatează The Guardian, în ediţia online de sâmbătă.

37 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro: Osama ben Laden este agent CIA

Fidel Castro: Osama ben Laden este agent CIA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Castro s-a întâlnit cu scriitorul lituanian Daniel Estulin, cunoscut pentru teoriile conspiraţiei referitoare la planuri de dominaţie a lumii, spunându-i acestuia că ben Laden lucrează pentru Casa Albă.

"(Fostul preşedinte american, George W.) Bush nu a dus niciodată lipsă de sprijin din partea lui ben Laden. Acesta îi era subordonat", a spus Castro, conform cotidianului Partidului Comunist Cubanez, Granma. "Oricând avea Bush nevoie să sporească teama şi să ţină un mare discurs, ben Laden apărea, ameninţând oamenii cu o poveste despre ce urma să facă", a afirmat Castro.

El a adăugat că miile de pagini de documente secrete americane publicate de WikiLeaks arată pentru cine lucrează cu adevărat ben Laden. "WikiLeaks a arătat că (ben Laden) este cu adevărat agent CIA. A dovedit cu documente", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici