Fidel Castro vorbeşte despre moartea sa

Fostul preşedinte cubanez Fidel Castro, în vârstă de 82 de ani, a evocat pentru prima dată moartea sa, care ar putea surveni în curând, într-un articol publicat în presa locală.

26 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro vorbeşte despre moartea sa

Fidel Castro, alături de preşedintele argentinian, Cristina Kirchner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-una dintre fotografiile în care a apărut recent alături de preşedintele argentinian, Cristina Kirchner, Fidel Castro stă în picioare, îmbrăcat în haine sport, alături de acesta.

Fotografiile care îl înfăţişează, primele publicate de la 18 noiembrie, au fost făcute de autorităţile cubaneze, care nu au permis fotografilor delegaţiei argentiniene să asiste la întrevederea dintre cei doi organizată într-un loc secret.

Întâlnirea cu preşedintele argentinian a intervenit pe fondul zvonurilor despre o agravare a stării de sănătate a lui Castro.

"Am redus Reflecţiile, aşa cum mi-am propus pentru acest an, pentru a nu deranja colegi din partid şi stat în deciziile pe care trebuie să le ia" în legătură cu criza financiară mondială, scrie fostul preşedinte cubanez.

"Mă simt bine, dar insist: nici unul dintre ei nu trebuie să se simtă implicat de eventualele Reflecţii, boala mea gravă sau moartea mea", a adăugat el, sugerând că editorialele sale, peste 150 din martie 2007, ar fi putut deranja membri ai Partidului.

Citeşte şi

Primele fotografii de la 18 noiembrie cu Fidel Castro

Fidel Castro: Rămân semne de întrebare în privinţa lui Obama

Fidel Castro afirmă că fratele său are "toate capacităţile" pentru a-i succeda

Fidel Castro oferă exemplul României pentru a critica capitalismul şi societatea de consum

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici